Sponsoroinnin materiaalipankit ja tietolähteet – blogit ja verkkosaitit

Olet jo alan konkari etsien inspiraation lähteitä, yhteistyökumppanuuksien parissa toimiva brändin edustaja, oikeuksien omistajan asiantuntija tai tuloksellisista yhteistyökumppanuuksista muuten vain kiinnostunut, niin kannattaa tsekata nämä seuraavat lähteet.

Esittelen tässä blogikirjoituksessa sponsoroinnin materiaalilähteitä. Näitä löytyy niin kirjoina, blogeina, podcasteinä, videoina kuin uutissivustoinakin.

Mitä sponsoroinnista kannattaa tietää?

Vastaus lienee kaiken, mutta siihen tyrehtyisi oppimisen nälkä. Jaan tähän näsäviisastelun sijaan niitä lähteitä, joita itse seuraan säännöllisesti, osan sisällön tuottajista tunnen henkilökohtaisella tasolla. Aloitan blogeista ja saiteista, myöhemmin jaan tietoja kiinnostavista podcasteista, jatkan videolähteillä ja lopuksi esittelen kirjasuosituksia.

Power Sponsorship

Sponsoroinnin konsultointiin keskittynyt globaalisti toimiva konsultti Kim Skildum-Reid on sponsoroinnin erikoisosaaja, joka on käynyt Suomessakin key notena. Kirjoittanut pari alan merkittävimpiin kuuluvaa kirjaa. Tarjoaa laajasti vinkkejä eri formaateissa. Tutustu saittiin: https://powersponsorship.com/

Activate

Kampanjoiden analysointeihin, uutisointeihin ja caseihin keskittynyt yritys. Myy casepankkitilauksia. Ollut itselläni käytössä. Koin navigoinnin sekavaksi, mutta tarjoaa valtavasti tietoa menestyneista caseista hyvällä formaatilla.

http://www.activative.co.uk/

10.fi

Urheilumarkkinointiin ja vaikuttajayhteistyöhön urheilijoiden kanssa keskittynyt media ja yritys. Kannattaa ottaa seurantaan heidän uutiskirjeensä, joka tulee aina maanantaisin.

https://10.fi/

Ticket Manager

Briljantin Jim Andrewsin kirjoituksia tupsahtelee syötteeseeni viikoittain. Selkeästi sponsoroinnin terävimpiä ajattelijoita, joka pohtii Ticket Managerin blogissa ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä. Ohessa linkki heidän saitille.

Sponsorointi ja tapahtumat yhdistys
Spot ry paitsi tuottaa sisältöjä ja uutisia alaan liittyen, niin myös mahdollistaa verkostoitumisen ja oppimisen erilaisten tapahtumien ja seminaarien kautta. Yhdistys on tuottanut inspiroivan casepankin, jonne sinäkin voit ladata oman yhteistyösi tai kampanjan muiden oppimista ja inspiroitumista varten. Yritykseni Sponssi Oy on yhdistyksen erittäin tyytyväinen jäsen. Tutustu yhdistyksen toimintaan https://www.spot.fi/