Sponsoroinnin materiaalipankit ja tietolähteet – Sponsorointiseminaarit

Tämä blogikirjoitusten sarja esittelee alan tietolähteitä eri muodoissa. Kun mieli kaipaa uutta materiaa, kädet verkostojen kautta kauppaa ja suu aperatiiveja, niin minne suuntaisi? Tässä pureskeltuna vaihtoehdot sponsorointiseminaareista meiltä ja maailmalta.

Legendaarinen Sponsorointiristeily – marraskuu

Kun matkustajat ahdetaan välille Helsinki-Tukholma, niin mikä voisi mennä pieleen? Tänä vuonna aikaikkuna on vielä tehokas, kun lähtö torstaina työpäivän päätteeksi ja paluu lauantaina aamupäivällä. Ensimmäisenä iltana pääpaino on katkarapuleipien lisäksi verkostoitumisessa ja letkajenkassa. Toisena pääpäivänä kansainvälisen tason puhujat inspiroivat erilaisilla caseilla, josta riittää puhuttavaa illan pikkutunneille. Yhdistelmänä kansainvälisen tason seminaariosuus plus verkostoituminen ajan kanssa on hyväksy havaittu yhdistelmä.

SPOT:in muut tilaisuudet

Inspiraatioaamuista after workkeihin ja erilaisiin päivämatkoihin. Tarjoavat palan painikkeen lisäksi kiinnostavia case-esimerkkejä, tapahtumiin ja paikkoihin tutustumista sekä verkostoitumista. Seuraa tilannetta SPOT:in uutiskirjettä tilaamalla ja verkkosivuilta. Paljon hienoa tilaisuuksia mm. Marketing Finlandin kanssa, jota kannattaa myös seurata herkällä korvalla, etenkin kun haluat olla muistakin markkinointialan asioista perillä.

SPOT:ON Activation – helmikuussa

Tanskan sponsorointiaktiivit, käytännössä paikallinen sponssiyhdistys järjestää kuudetta kertaa SPOT:ON Brand Activation seminaarin Kööpenhaminassa 27. ja 28. helmikuuta. Puheenvuorot ovat olleet pääosin englanniksi ja osallistujakunta Tanskasta sekä Ruotsista. Kävin itse paikan päällä 2022 ja pidin seminaaria hyvin onnistuneena kokonaisuutena niin puhujien kuin verkostoitumisenkin muodossa. Puheenvuoroissa keskiössä ovat alan trendit sekä onnistuneet yhteistyöt ja kampanjat. Seminaari jakautuu kahdelle päivälle, mutta on logistisesti helposti saavutettavissa tapahtumapaikan ollessa lentokenttää lähellä olevassa hotellissa. Seminaari maksaa noin 4000 tanskan kruunua eli reilu 500 euroa illallisineen. Lisätietoja tästä.

Sponsorship Marketing Association: Sponsorship Summit, Chicago syyskuu

AIG:n raunioista uuteen kukoistukseen? Maailman suurin sponsorointialan konferenssi on takaisin Chicagossa. Suuren meren takaa konferenssiin kokoontuu koko maailman tuntemia brändejä ja näiden ykkösluokan osaajia. Lennot Yhdysvaltoihin verottavat lompakkoa, kuten myös alueen hotellit. Toisaalta tuliaisina on kovanluokan oppeja ja mahdollisuus verkostoitua alan suurimpien kanssa.

Leaders Week London, lokakuu

Kerää yli 3000 alan ylimmäntason johtajaa sporttibisneksestä yhteen. Mikko Perälä ainakin käynyt mestoilla useamman kerran, muuten ei ole tietoa onko Suomesta ollut täällä kävijöitä? https://leadersinsport.com/sport-business/leaders-events/leaders-week-london/

Sportsbiz: Barcelona, lokakuu

Urheilumarkkinoinnin huipputapahtuma Barcelonassa. Suomalaisiakin alan huippuja kiinnostanut tapahtuma, on itselläni vielä korkkaamatta. Agendan pohjalta kuitenkin tutustumisen arvoinen kokonaisuus. Lisätietoja: http://sport-biz.com/en/evento/SPORTBIZEUROPE

ESA:n tapahtumat

European Sponsorship Association, ESA järjestää tapahtumia sekä livenä että etänä. Niitä on tarjolla myös useita maksuttomia. Lisätietoja ja ajankohtaista seurattavaa: https://sponsorship.org/category/events/ ESA:n jäsenyys taas mahdollistaa pääsyn muun muassa kattavaan casepankkiin ja esillä oloon jäsenverkoston kautta.

Sports Business School Finland

Opiskelijoille suunnattu seminaari Haaga Helian tiloissa on vilissyt maailman luokan puhujia La Ligasta Evertoniin ja vaikkapa Timo Everiin. Voi olla vaikea päästä osallistumaan ilman opiskeluoikeutta, mutta hyvä mahdollisuus pitää itsensä yhteydessä tulevaisuuden tekijöihin ja verkostoihin. Lisätietoja tästä.

Manageripäivät

Yksilöllisempää lähestymistä. Yhden kerran kokemuksella myös hyviä puheenvuoroja urheilullisissa puitteissa Vierumäellä. Edullinen 90 euron investointi kattoi myös yhden yön majoituksen aamupaloineen. Lisätietoja Suomen Urheilumanagerit

Kunniamaininnat. Verkostojen rakentamiseen:

SPOT Awards

Urheilu Gaala

Mitä puuttui listalta? Mitä sinne pitäisi lisätä?